zara amani,awak tetap cintahati kami

zara amani,awak tetap cintahati kami
medan untuk awak kenal mama dan abah jika awak membesar dengan fitnah ke atas mama dan abah

Thursday, 26 December 2013

ok saya bahagia sangat


korang mesti pernah ada satu perasaan puassssss hati yang ter amat amat kan.

ha aku sangat puashati bila aku dah tak de dalam kaum tu dan keluar kata kata "dia tu baik sebenarnya" "kita buruk sangka kat dia" ataupun "aku lebih sanggup dia(aku lah tu aku!) jadi menantu aku dari perempuan yang dia baru bawa balik ni"

wakakakaka semoga berjodohan la kamu,korang memang pasangan serasi sama kaya,sama hati BAIK hati,sama warna kulit,sama perangai.Ya Allah,aku rakyat teraniaya,makbulkan doaku yang satu ini dan yang berjuta yang lain semoga mereka berjodohan XD

Alhamdulillah Allah perkenankan doa mu untuk mendapat seseorang yang gred AAA dari aku,almaklumlah akukan gred ZZZ.

 amin amin amin

***zby,bawa bawa mengucap,busuk hati anda teserlah disitu.ibu mengandung tak baik begini kahkahkah,dear suami saya bahagia sangat walau hidup kita sangat daif :)



Saturday, 21 December 2013

lupa diri


kau ingat ni zaman mak ayah kau berak dalam tanah kambus kambus
jimat air?

kau ingat ni zaman mak ayah ko,leh beranak ramai,mak cari duit ayah pergi judi?

kau ingat ni zaman mak ayah kau,nasi makan ngan garam
jimat lauk

kau ingat ni zaman mak ayah kau,anak tak de didikan agama,sebab kesempitan duit
alif ba ta pun tak kenal?

kau ingat ni zaman mak ayah kau,mak dok mencaci ayah depan anak anak?

kau ingat ni zaman mak ayah kau,ayah goyang telur mak pergi menoreh getah?

ini dunia akhir zaman la.kertas untuk hidup,walau tak dikejar duniawi sekali pun,kertas untuk besarkan anak.kertas untuk bergerak ke mana mana.

hei kau si bijak pandai,si sempurna yang paling sempurna

jika itu idola kau silakan
jika itu cara dan adab kau silakan
jangan dipaksa orang mengikut cara ko
bukan menghina,bukan menyindir,cukup cukuplah bermegah dengan duniawi
ALLAH adil

pakailah kalian satu keluarga harta dan hak si anak yatim itu
kerana itulah harga yang kalian akan bayar akhirat nanti.

Alhamdulillah anak yatim yang pemalas tu semakin bahagia walau hidup dalam sederhana sedangkan korang masih mendabik dada menyalahkan sesama sendiri.bermegah dengan harta orang lain.menjaja fitnah dan cerita tentang aib orang sedangkan diri sendiri?dirasakan cukup sempurna kerana sudah berumrah kononnya.nauzubillah

kan dah cakap Allah itu adil.Alhamdulillah

Semoga Ya Allah semoga kau perindahkan jalan si anak yatim itu

kami doakan yang terbaik

assalamualaikum

Dah lama tak memblogging.salah satu sebab password dah lupa.main tekan tekan sekali boleh sign in,terus tukar password terkini hewhew.dan lagi satu sebab susah oi nak menaip pakai tab.cukup nak beritahu saya bahagia bersama buah hati tercinta.

tapi walau bahagia,penutup tahun baru adalah penutup tahun yang sedih bagi saya.seorang sahabat yang saya kenal dari zaman sekolah yang saya pernah susah senang dengan dia,memilih untuk bermusuh dengan saya.Tapi saya bersyukur Allah hadirkan suami dan anak yang superb untuk saya,membuatkan segala masalah itu datang sesaat dan pergi macamtu sahaja.

Allah itu adil,ini mungkin kerana dulu saya banyak menyusahkan hidup orang dan sekarang Allah balas dengan cara macamni.Maafkan segala dosa dan silap saya pada sesiapa pun yang terguris dengan sikap busuk perut saya dulu :'(

buat sahabat yang sangat membenci saya dan suami tercinta tu,tak de sikit dendam pun dari kami untuk hang,setitik pun tak de,setiap kali aku mula mencarut dan memaki hamun hang,dia akan tenangkan saya sehingga kebencian itu berlalu pergi dan macam tak pernah berlaku apa apa.

Kami sekeluarga mendoakan supaya hang bertemu jodoh yang berjuta juta lebih baik dari sebelum ni.dan bahagia sehingga ke syurga.Dan suami sentiasa ingatkan saya supaya sentiasa memaafkan hang atas segala yang hang pernah buat dan bakal buat.Semoga ada yang terbaik untuk hang.amin

p/s : kami selalu cerita kat amani hang selalu bagi duit sampai amani kuar kenyataan,hang selalu bagi duit je,yang jaga dia adalah abah,semuaaa abah,so jangan risau ok AMANI DAN SEMUA ORANG TAHU HANG BAGI DUIT.DUIT TU BANYAK GILA LEH WAT KAMI HIDUP KAYA RAYA. hahaha

Monday, 15 July 2013

cake in jar by zatulbazamahyusof




jom order untuk doorgift
harga murah juga balang anda sendiri
ada choc cake,rainbow,red velvet dan pelbagai jenis cake

choc moist cake topping cream cheese by zatulbazamahyusof





choc moist cake
topping cream cheese
1.5 kg
rm70 sahaja

jom order whatsapp : +60104080034

kek cawan by zatulbazamahyusof



jom order kek cawan
ada banyak jenis
yang ni choc moist cupcake
rm1.50 sebiji

frosting butter cream

Sunday, 14 July 2013

blueberry cake by zatulbazamahyusof


cake vanila sponge
blueberry filling import from india
topping butter cream

jom order 6inci rm40

blueberry cheese cake dan oreo cheesecake


blueberry cheese cake
base cookies
dibuat oleh adik saya intan nafisah yusof
rasa sangat soft macam  makan aiskrim

selain blueberry ada oreo cheesecake juga

rm60 untuk 1++kg ok

kek kahwin oleh zatulbazamahyusof


kek kahwin 3tingkat dibuat oleh saya pada bulan 5 haritu
kek choc moist dan tambahan cupcake choc
berat dalam 8 ke 10 kg
harga rm400
dapat free gift ok

katahati

kerana tidak mengikut katahati saya bahagia
kerana tidak mengikut katahati saya menemui apa yang saya cari selama ni

kerana mengikut katahati,saya meninggalkan segala kemewahan dan harta
kerana mengikut katahati,saya puas dan gembira :)

Alhamdulillah atas segalanya

Wednesday, 8 May 2013

menghitung hari

senyuman di hati amani lebih indah dari senyuman di hati mama.Alhamdulillah Allah hadirkan seseorang yang menyayangi kami lebih dari mama sayangkan amani.doa itu dimakbulkan dan apapun ujian mendatang semoga kami kuat hadapinya.

terimakasih kerana menerima apaadanya kami.

terimakasih kerana menyayangi amani lebih dari saya menyayangi amani.

terimakasih kerana menerima buruk saya dengan indah

terimakasih kerana bertanggugjawab ke atas saya.

terimakasih kerana segalanya kerana Allah Taala.


Sunday, 7 April 2013

cemburu

cemburu datang bukan bertempat,kekadang,cemburu itu dah sebati dalam diri sehingga mereka tak sedar,sifat cemburu itu membunuh persahabatan,percintaan

Friday, 15 March 2013

kenapa kamu tetap menginginkan aku
sedangkan
semua keburukan yang ada
adalah aku?
selalunya
benciku
melebihi kemaafanku

selalunya
egoku
melebihi mengalahku

selalunya
kekasaranku
melebihi tenangku

selalunya
degilku
melebihi segalanya

dan selalunya juga
kasih sayangku
melebihi segalanya

dan selalunya juga
setiaku
melebihi segalanya

dan kadangkala
aku tak faham
kenapa kita ditakdirkan bercinta
walau kita sangat susah untuk bersama

dan kadangkala
aku terfikir
apa tugasku dalam hidupmu
kerana telah jatuh cinta padamu

dan aku tak pernah menyesal...
mencintai kamu

hikmah apa ya

Assalamualaikum..

sepatutnya 14.03.2013 ritu saya dah naik flight ke franfurt dan meneruskan perjalanan ke switzealand,tapi kerana cuaca di sana teruk dengan salji,banyak syarikat penerbangan tertangguh,jadi Mas menjadi rebutan sehingga overbooked.

saya yang memegang tiket yang murah ini pastilah di tendang ke sana sini,mereka dulukan orang lain yang membayar tiket pada harga penuh.Dua kali ke klia dengan demam yang sangat kuat buat saya hilang semangat langsung!dan saya sangat rindu Zara Amani.Saya rindu pelukan dia,bebelan dia.sumpah walau hati gembira nak p berjalan,tapi hati saya kosong kerana sangat teringat dia..dalam hati sentiasa terdetik "bestnya amani ikut" "gembiranya kalau amani ada".

esok saya akan cuba untuk kali terakhir,jika flight penuh lagi,dan memang saya berdoa pun semoga penerbangan ke frankfurt penuh,saya akan meneruskan percutian dengan zara amani yeay!maybe saya boleh bawa amani pergi langkawi,atau pangkor,berdua,rasa sangat semangat..

Ya Allah semoga dipermudahkan segalanya,dan semoga esok flight ke franfurt penuh hihi,so saya tak rasa ralat meneruskan perjalanan bersama Zara Amani.amin.....

nak tido mimpikan baby kecik dan baby besau,dan betul cakap awak,Zara Amani sepatutnya jadi keutamaan saya bukan semua ni,cintakan awak berdua sangat!




Wednesday, 6 March 2013

mama minta maaf

sejak saya bekerja,saya dah rosakkan hubungan saya dengan zara amani,my lil princess yang sentiasa ada disaat mama suka dan duka.yang akan buat mama tersenyum saat mama mengalirkan airmata.yang akan bising kalau mama mengadu lapar.yang akan cakap mama adalah wanita tercantik didunia.yang akan cakap mama adalah wanita terhebat didunia.

masa berterabur,sampai nak urus masa sendiri pun jadi bodoh dan tak reti,im so sorry baby,mama bagi masa kat diri mama 2bulan untuk pulihkan segalanya.mama akan cuba untuk bangun setiap pagi,siapkan awak pergi sekolah,mama akan cuba untuk bawa awak setiap kali mama pergi dating,mama akan cuba untuk berborak dengan awak setiap kali awak nak tido macam sebelum mama keje :(

Mama dah 5tahun tak bekerja sayang,mama minta maaf,memang susah untuk mama memulakan hidup mama dengan bekerja,sampai satu saat nanti awak akan faham kenapa mama perlu bekerja.mama sedih saat awak cakap "mama,berhenti la kerja,saya janji tak akan minta apa apa pun dengan mama" baby,awak kene faham,mama berkerja bukan sebab duit.mama minta maaf sangat baby

Walau kita makin jauh,kasih sayang mama,cinta mama kat awak tak pernah berubah.cuma,masa yang membuatkan kita renggang..Mama dalam proses untuk perbaiki segalanya..dan mama sayangkan awak lebih dari awak sayangkan mama.

Membesarkan awak adalah perkara terindah dalam hidup mama,dan mama tak pernah mengharapkan balasan apapun..kerana mama sangat ikhlas membesarkan amanah yang diberi oleh Allah ini.

Alhamdulillah

janji itu


aku tak mampu menjadi lebih baik
tapi aku berjanji
untuk terus mencintai kamu
tanpa ALASAN
dan siram bunga cinta
setiap saat 


setiap kali
kamu sedang bernafas
dan selagi kamu
tidak melepaskan tangan ini

penipu

kau kata kau cintakan aku
kau kata kau sayang aku sangat
tapi
kau lepaskan aku pergi

cinta pandang pertama


hati berdebar
benci dan menyampah
tapi sangat membuatkan
wajahku berseri seri
semoga itu yang terbaik
untuk aku

pintaku


saya berada diawang awangan lagi

Ya Allah
semoga aku kuat untuk tidak terbang tinggi lagi
kerana jika terlalu tinggi berada diawangan
saat jatuhnya sakit sekali

cinta

jagailah
kerana saat ianya retak
macamana digam kan balik
tak akan kembali ke asal
dan saya tak pernah menyesal
saat awak lepaskan cinta itu
jatuh dan hancur berderai
kerana
ianya sudah diatur
dan saya dah tak sudi
untuk perbaikinya lagi

DI SEBALIK TABIR MENJAGA KAUNTER MENJUAL MAKANAN SEGERA


Assalamualaikum


saya terlalu sibuk bekerja sampai tak ada masa nak update blog,saya gembira dengan kerja baru saya,hanya krew di sebuah restoren menjual makanan segera terkenal iaitu mcdonald mitc.tak ada apa yang penting sangat saya nak kongsi cuma pasal ragam customer yang buat saya selalu sesak nafas dan naik tekanan darah.Saya bukan nak hentam customer,saya pun pernah buat salah ini.jom kita sama berubah.

Perkara yang paling saya suka adalah menjaga stesen kaunter,amik pesanan,berdepan dengan ragam manusia,saya sangat suka belajar tentang manusia.tapi itu juga stesen yang buat saya baran dan mencarut tak hengat dunia.tahukah anda kami akan sangat ingat customer yang membuat 'onar' dikaunter kami,be carefull kalau datang lagi,kami akan memberi 'servis terbaik' dan penuh kasih sayang.

kat sini ada sikit tips yang korang akan tersedar 'oh aku pernah buat benda ni'


  • fikir awal apa yang korang nak makan,tahukah anda,kami sangat menyampah customer yang dah sampai depan muka kami baru nak fikir apa nak makan,hello!customer beratur kat belakang tu,jangan buang masa kami dengan muka budget comel anda,siap topang dagu depan kaunter,dok "ermmm,aaaa,errmmmm aaaaa hikhikhik,xtau nak order apa" dekat 10 minit!  menyampah tetapi kami tetap beri senyuman terhebat.

  • tahukah anda,saat kami dah tekan pesanan anda dimonitor,kami hanya ada berapa saat sahaja untuk menghabiskan pesanan anda,kami hanya ada 15saat untuk menyudahkan pesanan anda,dan 15 saat lagi untuk menunggu,mengira duit anda,jadi cepat cepatlah amik order,cepat cepat bayar.sangat menyampah bila anda dah order dan bila kami minta duit,kuar dialog macamni "jap eah,tunggu kawan saya nak order,kawan saya kat tandas" KEPALA OTAK korang,tapi kami tetap beri senyuman terindah.Ataupun,jap eah,saya nak amik duit kecik kat kawan kat meja depan sana,WTFish,masa berjalan dan saya ada 15saat! SENYUM!SENYUM!SENYUM!..lagi satu,dah kompom order,lorat nau nak tukar itu ini,menyampah sangat!kene panggil manager,batalkan pesanan korang,pastu kene bebel ngan manager atas salah korang,alahai,rasa nak siram je muka korang ngan air coke. ~nasib baik saya penyabar hakhakhak~

  • bila selesai amik pesanan,kami akan ulang pesanan anda,dengar betul betul,jangan main angguk kepala,cakap "betul,betul" bila pesanan sampai,korang menyalak cakap order tu salah,pastu ngamuk ngamuk,hello customer yang tercinta,aku memang benci benda ni berlaku,orang ulang pesanan dengar,FOKUS.bukan ko sorang je customer aku layan ok!dah ULANG pesanan,korang cakap YA,produk SAMPAI,korang cakap SALAH,kene PULANGkan duit,manager menyalak marah AKU,muka KELAT,korang kene CARUT dalam senyuman aku,hihi

  • jelas dengan pesanan makanan anda,contoh saya nak coffee mccafee,sebut nama coffee dengan jelas (mccafee) bukannya,buat muka berlagak dan cakap "saya nak air yang ada huruf M" ofcoz saya akan tanya "air yang ada huruf M?air yang mana?" dan dia jawab, " eh,air ada huruf M pun tak kenal ke?keje sini buat apa,itu pun tak tahu!" wah,kemaen biadap eah.aku M kan muka ko nak?ko ingat aku keje nak kene fahamkan sendiri kod yang ko sendiri tetapkan.korang order spicy chicken mcdeluxe,bila produk sampai,korang memekak cakap aku salah amik order,menyalak nak ayam goreng spicy,korang tau menatang spicy chicken mcdeluxe tu BURGER? adoiiiiiiii

kami tahu,customer sentiasa betul,tapi,ingatlah jika kita permudahkan urusan orang,Allah akan permudahkan urusan kita,kami akan tetap memberi servis terbaik dengan senyuman yang terindah itupun jika kesabaran itu masih tinggi,jangan risau,kami hanya marah dalam hati sahaja,dan kami sangat ingat customer yang bikin kami "GEMBIRA"

Jangan fikir nilai duit kita tinggi sampai kita boleh beli adab dan tatabahasa.

Dan ikut purata kiraan kami,cewahh pelajar adalah student paling kurang ajar dan berlagak masa amik order,kenapa ya?adakah anda fikir anda belajar dan akan kerja bagus bila habis belajar nanti?atau anda punya masa depan dah terjamin tak akan kerja krew bawahan mcd seperti saya?

jika marah dengan fakta saya,sila menyalak disini.

Assalamualaikum.....


Tuesday, 5 March 2013

Saturday, 26 January 2013

maksud

sedangkan huruf ALIF yang tegak tu pun membawa banyak maksud,ini pulak dengan nama ZATULBAZAMAHYUSOF.tapi tahukah anda,ALQURAN yang besar itu hanya membawa satu maksud?

Friday, 25 January 2013

mengenal diri?

setiap kali Allah uji kita sesuatu,kita pasti menyalahkan dugaan itu tanpa memikirkan kenapa Allah bagi ujian itu kepada kita?

sebagai contoh,jika kita disihir.kita pasti heboh memikirkan siapa menyihir aku?kenapa aku disihir?heboh pergi bomoh sana sini hanya kerana nak tahu,siapa sihir kita,walhal,hal yang lebih besar yang kita perlu fikir adalah HIKMAH APAKAH ALLAH NAK TUNJUKKAN KEPADA KITA?KENAPA ALLAH BAGI UJIAN ITU KEPADA KITA?PERUBAHAN APA YANG PERLU KITA BUAT SAMPAI ALLAH UJI KITA SAMPAI MACAMTU

~betul tak?saya dulu pun seorang yang mudah melenting jika diuji =_=' ~

sebenarnya,semakin kita menyalahkan orang lain atas segala ujian yang berlaku kepada kita,semakin beranak pinak hasad dengki dalam diri kita.Kita tak sedar mereka mereka yang Allah hadirkan hanyalah menjadi watak sampingan dalam ujian yang Allah turunkan kepada kita.mereka hanyalah menjalankan tugasan yang diatur.

macamana dengan watak kita?pernahkah kita terfikir yang watak kita menyenangkan orang keliling kita?Adakah watak kita terlalu menjadi diri sendiri sehingga tak disenangi sahabat handai apatah lagi musuh?adakah kita terlalu mahu menjadi orang lain sehingga kita tak pernah rasa puas dengan diri kita?

jujurnya,saya tak kenal diri saya,walau 28tahun batin dan zahir ini bersatu.siapalah saya nak nilai orang lain,nak kenal orang lain,sedangkan saya tak kenal diri saya sendiri.saya letih.tapi itulah tugas saya =')

Apapun saya doakan kepada semua pembaca entree ini,hidup dalam keredhaan Allah.dan doakan saya ikhlas dan rajin menunaikan perkara yang wajib dan fardhu sebagai hamba Allah ='(













Sunday, 20 January 2013

Ko amik suami aku,aku amik suami orang

Hahaha,tajuk bukan main lagi,tapi entree ni tak de kene mengena ngan tajuk ok.entree hari ini hanyalah kerana rindu nak menaip dan teringat seseorang yang buat saya derita jiwa raga.

Bila orang putus cinta selamber je kita cakapkan,'cari lain la,ko berhak dapat yang lebih baik,blablabla' tapi realitinya,adakah kita sekuat kata kata kita.

Memang mudah nak cari yang lain,menerima cinta yang lain,tapi pastikah cinta itu untuk si baru ni?adakah kita terima dia dengan ikhlas atau cuma pengubat sunyi?

Kita tak tahu apa mereka lalui,apa mereka rasai,yang kita tahu, "bodohlah dia,laki tu dah la tak de pape,dia berhak dapat yang lebih baik".bagi orang yang mudah jatuh cinta,mungkin senang nak dapatkan pengganti,sesiapa datang ngorat,janji itu ini,tetiba dah couple.mudahnya....

Bagi orang yang susah nak jatuh cinta tu..macamana ya..bukan cerewet,bukan memilih,tapi hati tak terbuka langsung.kekadang cemburu bila melihat orang yang mudah bersilih ganti pasangannya.ada juga saya pernah dengar kata kata "ko amik suami aku,aku amik suami orang".hihi kiyut je dengar orang cakap macamtu,tapi saya mohon padamu YaAllah jauhkan saya dari bersikap begitu,saya takut.

Payah juga orang yang setia dengan semua benda ni.jadi macam susah hidup,nak beli barang cerewet,nak pilih pasangan apatah lagi.biar berjuta yang datang,kalau hati tak berdetik,memang tak akan terbuka la pintu hati tu..tapi kalau dah berdetik,memang tak pandang dah la memana lelaki.payahnya!!!!

Macamana terluka dan deritanya saya kerana mereka yang melukakan dan buat jiwa raga saya derita,saya tetap ajar diri saya supaya tak benci mereka,saya sentiasa buang semua alasan yang boleh buat saya benci mereka.walaupun terluka,saya tak pernah letih bersikap begitu.saya bangga menjadi diri saya begini walau ramai yang melontar BODOH.

Doa yang tak pernah putus saya panjatkan kat Allah adalah "Suatu hari nanti akan ada seseorang yang sangat sayang kami berdua lebih dari mama sayangkan zara amani" insyaallah.saya tahu,kesetiaan saya akan berbaloi suatu hari nanti.amin...

Saturday, 19 January 2013

COLMAR,france

habis round franfurt http://zatulbazamahyusof.blogspot.com/2012/09/frankfurt.html kita ke strasbourg http://zatulbazamahyusof.blogspot.com/2013/01/strasbourg.html habis round strasbourg saya kemas dan bersiap ke colmar pulak.kene naik train dan kemudian naik bas,pemandangan memang buat saya rasa nak nangis,indah,bersih,tenang =)

sekali lagi enjoy gambar,saya dah lupa sebenarnya nak buh isi apa sebab dah lupa hohohohoho


pemandangan sangat cantik
dan sangat 'DESA'

turun train dari naik bas pulak


pemandangan sangat super

macam sungai buatan

tunggu train

lepak sementara nak naik train p colmar


salah satu sudut kat colmar

anggur dimana mana,manis..petik je

air pancut ni umur dia dah tua dah
itu je la gambar kat colmar,nak upload reramai gambau pun  wat semak je hohohoho =O
simpan duit p kashmir yeay! i love u mami








STRASBOURG


sambungan http://zatulbazamahyusof.blogspot.com/2012/09/frankfurt.html ahahaha dah berkurun berabad baru update..laptop meletop,pakai tab konon nak senang lagi susah..jujur malas sangat nak tulis itu ini,,biar gambar je la ya cerita semua benda hihihiihi

strassbourg adalah satu pekan yang kecil dan tenang..kat situ ada ladang anggur.rumah kecil dan comel..

gereja kat pekan kecik tu

beli tiket tram
semua auto,tak de kaunter semua
beli kat mesin dan tak jumpa walau satu pun
mesin yang rosak
pasaraya dorang semua barang murah!

lintas jalan pun leh posing



gua sejuk berdentum
tak tau nape dorang leh pakai seluar pendek
gereja dorang
besauuuuuuuu
senibina unik dan menyeramkan
pekan dorang

i love posing hihihi

dah malam,balik dorm tidoq


malas tahap super kan,sebenarnya nak tulis isi apa pun dah lupa hihi..gambau pun malas nak edit.lantakla buruk pun hihihi..so ini je la gambar saya di strassbourg.saya memang tak pernah segan posing ahahaha,minta je tolong sesiapa yang lalu lintas tolong tangkapkan gambar dan posing,kenangan dtg sekali dan biarlah gambar yang menyimpan kenangan tersebut :)

[mak,saya nak kawen,doakan cepat  jumpa jodoh,Ya allah lindungilah jodoh saya walau dimana beliau berada #iklan hakhakhak]

Friday, 18 January 2013

soalan



1.ROH terletak dimana?

2.dalam badan kita ada cahaya ke?

3.kalau ada cahaya tu dimana ya?

mandi

sama jenis lain warna,lain warna sama jenis

Tuesday, 8 January 2013

lumrah

tak kenal tak cinta dah kenal naik menyampah

salahmu

bila nak serasi jika permulaan sehinggalah pengakhiran penuh dengan penipuan

melengkapi

semakin diingati burukmu,semakin cinta itu menebal

ikhlas

kenali dalaman seseorang dan kamu pasti terima luarannya

maaf

tak faham dan tak mahu faham

kek kahwin zby

tempahan kek perkahwinan 3tingkat choc moist cake.topping hitam guna choc compound ganache.hiasan kuning guna butter cream =) untuk tempahan boleh whatsApp = 0104080034 (zatulbazamahyusof)


disebabkan saya delivery dekat,so dengan tiang seri
saya decokan :)



3tingkat


nyampah

sungguh aku tak faham manusia walaupun aku manusia

Sunday, 6 January 2013

membisu

diam bukan bererti kosong,tapi tersiksa

tak adil bagiku

kamu memulakan persahabatan dan aku sambut indah,jika kamu mahu mengakhiri persahabatan itu,aku juga pasti akan sambut dengan indah.setiap hai,harus diakhiri dengan bye,baru ianya bernoktah,mana Bye kamu??

bodoh

berhenti bercerita,kerana aku tak faham

rugi

semakin kamu cuba membenci aku,semakin kebahagian datang kepadaku

bercakap

jika aku berdiam diri,aku semakin memudaratkan diri sendiri

haih

entah mengapa,semakin aku mahu melupakanmu,semakin aku menginginkanmu

Saturday, 5 January 2013

BEIJING

tahun lepas (2012) saya berpeluang bercuti ke Beijing,Saya pergi seorang je sebab nak release tensen dan memang hobi saya merayap hihi..saya dengar ada satu trip dari mas pergi ke beijing..so masa kat airport mata saya mula la merayap cari team malaysia yang nak ke beijing..tak jumpa dan saya naik la flight seorang diri.Atas flight cari gak,tapi sebab gelap,so saya batalkan niat tu.Masa turun dari flight,mulalah operasi mencari orang malaysia dan Alhamdulillah jumpa,so saya minta izin untuk follow trip diorang hihi.ok jom enjoy gambar saya masa kat sana,banyak gambar syok sendiri je sebab malu nak minta tolong orang lain tangkapkan gambau..dah la tak kenal pastu tak tau ,malu nak ngekot dorang,btw,dorang memang sporting!




satu perkara yang menyampah adalah makanan,tak sedap dan pening kepala lepas makan hihi 5ketul ayam dengan cili kering sebiji sebiji sekilo dalam satu pinggan pengsannnn nak makan,maybe kalau p backpack leh pilih sendiri nak makan mana.senang je nak bezakan,kalau kedai muslim,papannya,hiasan warna hijau dan putih,kalau bukan muslim merah.HIJAU OK,HIJAU ngehngeh **mari mengundi**

bangunan dorang semua superb

tangkap gambau syok sendiri
tembok besau cino

oklah cukup ni je gambaunya,orang pun nyampah nak nengok gambau gua bebanyak hihihi.next holiday trip >>>>>>taj mahal im coming babehhhh


Friday, 4 January 2013

AIR MENGALIR KE BAWAH

air mengalir ke bawah,kalau dah nama anak beranak,macamna mamanya,anaknya habislah turun perangai mamanya.Dua dua sawan kamera,Dua dua gila posing.kalau fizikal,yang menyamakan kami hanyalah gigi,yang lain habis copypaste daddy dia!

peace!


sama tak?hihi


semoga kasih sayang kami ke syurga
bersahabat ke syurga

yang pakar,sila jawab soalan ni ngehngehngeh

#kenapa pulau pandan jauh ke tengah?kenapa mesti pulau pandan?dah nama pulau mesti la tengah laut.kenapa gunung daik bercabang dua?kenapa badan hancur dikandung tanah??kenapa gunung daik?mana gunung daik?apa ada kat gunung daik?siapakah orang yang buat pantun tu ya..

PAVLOVA

haritu buat pavlova setelah setahun stop amik tempahan pavlova.stop bukan sebab apa,sebab dah dok melaka dan orang melaka xde pun yang order pavlova hihihi.kat KL dulu kerap rasanya ada tempahan pavlova sampai dah naik sawan buat hihi.senang je nak buat pavlova ni,jika anda ada asas buat meringue,segalanya mudah! http://zatulbazamahyusof.blogspot.com/2012/02/meringueapakah.html


Bahan bahannya,telur,gula,whipping cream,buah buahan masam
sebab pavlova memang gile manis!
bila dah siap bancuhan pavlova,bulatkan,
saya guna acuan telur hihi

tadaaa selepas dibakar,tggu sejuk buh fresh cream dan buah

ni pavlova roll,masuk plastik dan picit,biar tebal sikit
takut pecah masa nak roll dan jangan bakar lebih masa!

ni pavlova roll
Kalau ada yang berkenan dan malas nak buat,silalah order dengan saya ya,hihi atau leh search je internet,banyak resepi yang jujur dan tak menipu,selamat mencuba ya =)

*semalam hati bunga bunga pink,harini hati bunga bunga tahi ayam


Wednesday, 2 January 2013

amani dah sekolah

harini amani memulakan persekolahan dengan senyuman dan mama memulakan hari dengan bersungai sungai airmata,sebak,terharu semua ada.oh sayang..mama rasa baru semalam mama muntah 9bulan mengandungkan awak.Rasa baru semalam tokbah menjerit marah mama sebab gali ubi kayu masa ngandungkan awak 8bulan.



awak dilahirkan dalam kasih sayang tokbah yang melimpah ruah,dan walau tokbah dah setahun pergi,tokbah juga yang meniti dimulut awak..kalau tokbah ada lagi,pasti tokbah paling bising pasal awak nak sekolah.mama sangat rindu tokbah sayang....rindu yang tak pernah berpagar.


Alhamdulillah persekolahan hari pertama berjalan lancar,mama lega awak tak kencing dalam seluar!ahahahahaha apapun semoga kamu menjadi anak yang diimpikan mama,semoga kamu menjadi ZARA AMANI.